28.5.07

Maailma tuli kylään jälleen kerran

Helsingissä järjestettiin viikonloppuna kahdeksatta kertaa Maailma kylässä festivaali. Paikalla oli 300 järjestöä esittäytymässä ja jakamassa tietoa globaaleista kysymyksistä. Paikalla pystyi muun muassa pelaamaan ihmisoikeuspeliä, allekirjoittamaan vetoomuksia, osallistumaan kilpailuihin sekä shoppailemaan ekologisesti. Tarjolla oli myös eri kulttuurien ruokaa.

Tapahtuma alkoi vip-tilaisuudella jo perjantai-iltana. Tarjolla oli pientä purtavaa sekä musiikkiesityksiä. il Murran lisäksi tilaisuudessa kuultiin guatemalalaista Ranferí Aguilaria. Aguilar on perehtynyt mayojen käyttämiin soittimiin yhdistellen niitä kitaraan ja ihmiskehosta lähteviin ääniin.
Lauantaina kävijämäärä jäi noin 20 000 sateisen sään vuoksi. Tosin tämä oli jossain mielessä myös hyvä, sillä messuista sai enemmän irti, kun pystyi vapaammin kiertelemään ja tutustumaan pöytien ja kojujen sisältöön.

Kun perjantaina vaadittiin kansanedustajia tekemään lupauksia, niin viikonloppuna kuka tahansa pystyi tekemään oman lupauksensa Kepan pisteellä. Lupauksia pystyi tekemään muun muassa joukkoliikenteen ja polkupyöräilyn suosimisesta sekä Reilun kaupan tuotteiden ostamisesta. Itse lupasin globbarihaastattelussa Taiga-lavalla seurata, pitävätkö kansanedustajat antamansa lupaukset tällä vaalikaudella. Täytyy kai ainakin itse yrittää pitää lupauksensa :)

Lauantai-ilta jatkui samalla teemalla , kun kokoustimme ensimmäistä kertaa SONK:n kehy-työryhmällä. Mietimme muun muassa SONK:n tulevaa kehy-toimintaa ja kehy-teemoja edarivaaleja silmällä pitäen.

Sunnuntaina festivaalit tekivät päiväkohtaisen kävijäennätyksen 50 000 kävijällä. Itse kävin vain pyörähtämässä alueella ja totesin ihmismäärän aivan liian suureksi. Eteneminen tai kojujen lähelle pääseminen oli varsin hidasta ja työn takana. Hienoa kuitenkin, että niinkin moni ihminen tapahtumaan osallistui ja kenties tunsi myös jotakin kiinnostusta itse asiaa kohtaan.
Lisää tietoa löytyy osoitteesta www.maailmakylassa.fi

Ei kommentteja: