11.5.07

Hirsipuuta viittomalla :)


Tanaan kavimme jalleen Chavitassa vierailulla. Talla kertaa juttelimme Morogoron ykiskon johtajan, Henryn kanssa materiaaleista. Meilta kohdeltiin todella hyvin, jopa liiankin :) Meille haettiin tuuletin, ilmaan suihkutettiin ilmanraikastinta ja meilla juostiin hakemaan coka colaa laheisesta kaupasta.

Henry oli todella innoissaan materiaali-ideoistamme. Esittelimme hanelle ensin muistipelia, jonka olimme tehneet. Kuvat ja viittomamerkit olimme kopioineet Tansanian viittomakielikirjasta ja laminoineet kortit taman jalkeen. Toisessa kortissa oli kuva seka nimi swahiliksi ja englanniksi. Toisessa kortissa taas oli kuva. Taman lisaksi ehdotimme leikkia, jossa poydalla on erilaisia esineita ja niista yksi otetaan aina pois. Taman jalkeen muut arvaavat viittomalla, mika esine puuttuu.

Ihastusta heratti myos hirsipuu. Ensin viitottiin kirjaimia ja lopuksi viitottiin arvattu sana, esimerkiksi piku piku eli mopo. Kaikki kolme pelia ovat melko helppoja toteuttaa, eivatka vaadi erityista materiaalia. Taalla pitaa aina muistaa miettia myos sita, mika on mahdollista toteuttaa kaytannoss. Monet suomessa ajatellut ideat eivat esimerkiksi juuri materiaalin vahyyden ja kalleuden vuoksi ole toteuttamiskelpoisia taalla.

Taalla oppiminen leikinvarjolla on melko uusi ajatus, mista syysta opettajat ovat varsin innostuneita ajatuksista ja ideoista, joita meilla on.

Ei kommentteja: