13.5.07

Mikumi National Park


Eilen kavimme Mikumin kansallispuistossa. Lahdimme matkaan jo puoli viiden aikaan aamulla Leena-koulun minibussilla. Mukana meilla oli kuski, Nehemia, Henry Chavitasta ja Hellenin kuuro poika, Samwel.

Naimme vesipuhveleita, antilooppeja, seeproja ja krokotiilin. Pienehkossa lammikossa asustavista virtahevoista nakyi vaan paalaki. Kirahvit yllattivat ylvaydellaan ja koollaan. Ne olivat varsin ihania kurkotellessaan puiden lehtiaa ja juostessaan kaulat hytkyen. Naimme myos norsuaidin kahden pikkunorsun kanssa. Korkeasta heinikosta erotti vain juuri ja juuri pikkunorsut. Aivan ihania ja hellyyttavia. Myos apinat olivat aika veijareita.

Paikallinen kasitys luonnosta ja elaimista on hieman eri kuin meilla. Heidan mielestaan elaimia on turha katsoa paikallaan rauhassa, vaan elaimet pitaa ajaa liikkeelle ja hatyytella niita huutamalla ja ajamalla takaa. Kokemus oli hieman hammentava, mutta aiheutti jalkeenpain isot naurut. Harvoimpa sita ajaa kummikoulun minibussilla kiitorataa pitkin kansallispuistossa seeproja takaa :) Tosin siina vaiheessa kun apinaa yritettiin heittaa vesipullolla, olisi kylla tehnyt mieli sanoa jotain painavampaakin. Enka yhakaan pida moista toimintaa viisaana.

Ei kommentteja: