12.6.07

Kesäisiä kuulumisia

Reilu viikko on pakerrettu korkeakouluharjoittelussa ympäristöministeriön viestintäyksikössä. Alku meni opetellessa ja totutellessa talon tavoille. Nyt työnkuva ja ministeriö alkaa kuitenkin vähitellen hahmottua. Samoin kuin sokkeloinen, kolmen rakennuksen lävistävä ministeriö. Alku oli aikamoista seikkailua sen suhteen, löytääkö oikeaan paikkaan vai ei :)

Ministerit Paula Lehtomäki ja Jan Vapaavuori asustavat samassa kerroksessa viestintäyksikön kanssa. Hieman käsitystä ministerien työstä on tarjonnut perehtyminen sellaisten tapahtumien tiedottamisen, joihin ministerien odotetaan osallistuvan. Aikataulut on mietittävä tarkalleen, sillä ylimääräistä aikaa ministerien tiukoissa aikatauluissa ei ole. Lisäksi tulee miettiä, mitä he puhuvat ja valmistella pohjaa puhetta varten. Päänvaivaa tuottaa myös miettiä ja ennakoida tilanteita, mistä joku yleisössä oleva voi kysyä. Monet ympäristönsuojeluun liittyvät asiat herättävät monesti tunteita puoleen jos toiseenkin.

Viime viikon alku meni aikalailla moreenitietojen ajamisessa nettiin. Samalla tulivat tutuiksi mitä eriskummalisimmat paikannimet. Kyseessä oli selvitys valtakunnallisesti arvokkaista moreeniesiintymistä. Selvitykseen valituista 2 500 kohteesta tarkistettiin maastossa 1 369 muodostumaa, joista 607 arvioitiin valtakunnallisesti arvokkaiksi. Lisää tietoa löytyy ympäristöhallinnon sivuilta www.ymparisto.fi/moreenimuodostumieninventointi.

Työtehtäviini kuuluu muun muassa tuurata kesälomalla olevia, päivittää intranettiä, kirjoittaa pieniä uutisia ja tiedotteita sekä päivittää ja laatia luonnoksia ympäristöhallinnon yleiseen esitteeseen, ympäristöministeriön omaan esitteeseen ja YHA:n yhteystietoesitteeseen.

Eilen tuli lopultakin tietoa uuden KENKKU:n eli SYL:n kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan valinnasta. Itse pääsen nyt tätä kautta tutustumaan SYL:n kehitysyhteistyöhön lähemmin. Kovin naispainotteinen on vain koko elin, sillä kaikki kymmenen KENKKU:n hallituksen jäsentä ovat naisia. Katsotaan, mitä syksy tuo tulleessaan, sillä toimikausi alkaa syyskuussa.

Ei kommentteja: