25.12.06

Happy Christmas (war is over)

A very merry Christmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
And so this is Christmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong
And so happy Christmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight

Paavi Benedictus XVI vetosi tänään perinteisessä joulutervehdyksessään rauhan puolesta. Huolena oli niin Lähi-idän tilanne: Israel, Palestiina, Libanon ja Irak kuin Afrikka, etenkin Darfurin konflikti. Paavin mukaan nykyisellä kuluttajakeskeisellä aikakaudella on häpeällistä, että monet pysyvät kuuroina niiden sydäntä särkevälle itkulle, jotka kuolevat nälkään, janoon, sairauksiin, köyhyyteen, sotaan ja terrorismiin.

Joulun viestinä on perinteisesti ollut ilo, toivo ja rauha. Myös muut kuin paavi ovat käyttäneet joulua rauhan puolesta kampanjointiin. Yksi maailman suurimpia rauhankampanjoita on varmasti John Lennonin ja Yoko Onon yhteentoista suurkaupunkiin ympäri maailman yltänyt kylttikampanja jouluna 1969. Kylteissä toivotettiin hyvää joulua ja vedottiin sotien loppumiseksi: War is Over! If you want it. Happy Christmas from John and Yoko"

Kun katsoo tämän päivän uutisotsikoita, rauhasta ei kuitenkaan ole tietoa. Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanovin mukaan Venäjän on kehitettävä ja myytävä yhä enemmän uudenaikaisia aseita pysyäkseen suurvaltana. Aseiden lisääminen ja myynnin kasvattaminen ei tuo ainakaan rauhaa. Venäjä on jo nyt johtavia aseviejämaita, jonka kauppakumppaneita ovat muun muassa Intia, Kiina ja Iran. Presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjä myi viime vuonna aseita 4,5 miljardin euron arvosta. Japanissa on hirtetty neljä kuolemaantuomittua tänään ja samalla maa luopui yli vuoden mittainen tauosta kuolemantuomioiden täytäntöönpanossa. Bagdadissa autopommi surmasi yhdeksän ihmistä sekä haavoitti yhtätoista. Somalian ja Etiopian väliset sotatoimet ovat nekin jatkuneet.

A very merry Christmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
War is over
If you want it
War is over
Now...

Ei kommentteja: