9.1.07

Toisenlaista maailmaa luomassa

Uusi vuosi vaihtui ja uudet haasteet ovat edessä. Itse toimin tämän vuoden ylioppilaskunnan hallituksessa kehitysyhteistyövastaavana. Kehy-jaoston puheenjohtajana toimin tänään viimeistä kertaa ja haluankin toivottaa kokouksessa valitulle puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle ja sihteerille onnea. Seuraava puheenjohtaja tulee varmasti hoitamaan hommansa hyvin. Nyt olo on hieman haikea, mutta myös innostunut uusien haasteiden ja mahdollisuuksien johdosta.

Viime vuosi oli antoisa ja opettavainen. Nautin myös todella paljon puheenjohtajana olosta. Olen ollut kehitysyhteistyöjaoston toiminnassa mukana nyt kolme ja puolivuotta. Pitempään ja ahkerammin kuin missään muussa järjestössä. Välillä jaosto tuntuu melkein kuin omalta lapselta. Se on rakas, tuttu ja turvallinen. Sitä haluaa kehittää ja myös tehdä näkyvämmäksi. Nähdä sen kasvavan ja voimistuvan. Näiden vuosien aikana jaosto on muuttunut paljon, ihmiset ympärillä ovat vaihtuneet ja monia asioita on saatu vietyä eteenpäin. Tällä hetkellä odottelen innolla jaoston nettisivujen valmistumista.

Kehitysyhteistyöllä on oma tärkeä roolinsa maailmassa. Kehy-jaostolla taas on oma paikkansa ylioppilaskunnassamme. Jaosto perustettiin vuoden 1999 lopulla, sillä sille katsottiin selvästi olevan tilausta opiskelijapiireissä. Poikkeuksena moniin muihin jaostoihin on se, ettei kehy-jaostolla ole selvää linkkiä opiskelijoiden etuihin tai hyvinvointiin.

Presidentti Tarja Halonen totesi uuden vuoden puheessaan, ettei Suomi voi olla maailman asioiden suhteen sivustaseuraaja. Halonen myös painotti, että Suomi on - ja sen pitää olla - omalta osaltaan rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa, sillä tämä on moraalisesti oikein ja samalla se on omien etujemme mukaista. Mielestäni on tärkeää luoda myös opiskelijoille mahdollisuus osallistua paremman maailman luomiseen – vaikkakin pienemmässä mittakaavassa. Edelleen Halosta lainatakseni, maailma ei ole luonnostaan reilu ja oikeudenmukainen, vaan ihmisten on tehtävä se sellaiseksi.

Ei kommentteja: