4.3.07

Vuoristoa ja merta Madeiralla

Viikko Madeiralla oli ihana. Keskiviikkona levadat vaihtuivat vuoristomaisemiin ja kuljimme Madeiran toiseksi korkeimmalta huipulta Pico do Areeirolta korkeimmalle huipulle, Pico Ruivolle, jolla on korkeutta 1862 metriä merenpinnasta. Huipulta näkyi pieniä kyliä, metsää ja merta niiltä kohdin, kuin pilvet eivät olleet tiellä. Itse olimme pilvien yläpuolella koko vaelluksen ajan, joten ylhäällä aurinko paistoi lämpimästi.

Polku mutkitteli vuoroin ylös ja vuoroin alas. Paikoin oli jyrkkiä nousuja ja laskuja, välillä leveämpää polkua ja välillä kapeita kohtia. Kuvassa näkyy polkua pilvien yläpuolella. Alemmassa kuvassa näkyy pieniä ihmisiä kulkemassa kiemurtelevia polkuja pitkin vuorenrinteellä.

Torstaina oli välipäivä, jolloin ehti kiertää saarta ympäri. Maisemat olivat kauniita. Meri kimalteli turkoosina ja aurinko paistoi.



Atlantin valtameren tyrskyt iskivät rantaan
Perjantaina oli vielä aikaa vaeltaa saaren itäisimmässä kärjessä. Maisemat olivat jylhät. Kasvillisuutta ei juuri ollut heinän, satunnaisten pensaiden ja kukkien lisäksi. Saaren itäisin kärki on madeiran aurinkovarminta seutua ja se on siten myös kuivinta. Saari on muodostunut aioinaan tulivuorten purkauksista, mikä näkyi kallionseinämien upeissa raidoissa.

Ei kommentteja: