9.3.09

Kahvilla Ravin kanssa

Tapasimme kolmen hengen järjestöaktiiviporukalla Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravin. Ravi toimii mm. ulkoasiainvaliokunnassa, jossa käsitellään paljon kehitysyhteistyöhön liittyviä kysymyksiä. Taustatietoa ja omia kokemuksia aiheeseen Ravilta löytyikin paljon. Keskustelu oli mielenkiintoinen ja siitä jäi hyvä mieli.

Keskustelimme Ravin kanssa kehitysyhteistyömäärärahojen nostamisesta 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta sekä taloustaantuman vaikutuksesta määrärahoihin. Yhteistä tahtoa kehy-rahojen korottamiselle tuntuu löytyvän yli puoluerajojen ja Ravi ymmärsi myös taantuman koettelevan kovasti kehitysmaiden asukkaita.

Tapaamisen teemoiksi olimme nostaneet erityisesti lapset ja koulutuksen, sillä Ravi on ammatiltaan opettaja ja rehtori. Pidimme kaikki koulutusta tärkeänä kehitysyhteistyön sektorina ja kattavaa ja maksutonta koulutusjärjestelmää Suomen vahvuutena. Ravin on vastaikää valittu Kuurojen Palvelusäätiön hallintoneuvoston jäseneksi, joten häntä kiinnosti kovasti esimerkkimme JoYY:n yhteistyökoulusta, Leena Primary Schoolista, ja siellä toteutettavasta viittomakielihankkeesta. Ravi lupasi myös selvitellä, miksei Suomi ole ratifioinut YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen lapsikauppaa, lapsiprostituutiota ja lapsipornografiaa koskevaa lisäpöytäkirjaa.

Koulutuksen lisäksi Ravi nosti itse tärkeäksi kehitysyhteistyön sektoriksi hygienian lisäämisen, puhtaan veden ja tautien torjumisen. Hänen mukaansa perusjuttujen tulisi olla kunnossa kaikkialla.

Kahvikupposten ja puolen tunnin juttutuokion jälkeen hyvästelimme toisemme. Ravi kiitteli meitä tapaamisesta ja tärkeästä työstä ja me toivotimme hänelle hyvää jatkoa ja kehitysyhteistyöasioiden ajamista eduskunnassa. Toivo tulee talkoisiin -esitteen lisäksi lahjoitimme Raville lahjakortin Joensuun maailmankaupalle.

Ei kommentteja: